De iPhone 8 is de gloednieuwe opvolger van de iPhone 7. De telefoon werd door Apple geïntroduceerd op 12 september 2017, tegelijkertijd met de nieuwe Apple iPhone X. De telefoon ziet er niet heel anders uit dan zijn voorganger, maar is wel op diverse vlakken verbeterd. Op deze pagina worden de specificaties en de verbeterpunten van de iPhone 8 van Apple beschreven.

Specificaties

De iPhone 8 heeft hetzelfde schermformaat als de iPhone 7, namelijk het schermformaat van 4,7 inch. Ook heeft de telefoon dezelfde display: een LCD-display. Wel is er door Apple een nieuwe technologie aan de display toegevoegd. Deze technologie heet de True Tone technologie en is ook in de nieuwste iPads van Apple verwerkt. De True Tone technologie zorgt ervoor dat je meer natuurgetrouwe kleuren te zien krijgt op de nieuwe iPhone.

De nieuwe iPhone heeft een vernieuwde A11 chip. Deze chip werkt voor 75 procent sneller dan de oude chip van de iPhone 7. Dit betekent dat de iPhone 8 sneller is dan zijn voorganger, maar ook sneller moet blijven. Ook als de telefoon al wat ouder is, zou de A11 chip sneller moeten zijn dan de oude A10 chip.

De iPhone 7 moest je opladen met de bijgeleverde adapter, maar bij de iPhone 8 gaat dit iets anders. Deze telefoon laad je namelijk draadloos op. De telefoon heeft een glazen achterkant en deze achterkant maakt het mogelijk het toestel zonder adapter op te laden. Je legt de telefoon simpelweg op een speciale pad, verbindt deze met het stopcontact en kunt je telefoon opladen. Een groot voordeel van het draadloos opladen van de iPhone 8, is dat je nu tegelijkertijd muziek kunt luisteren. Bij de iPhone 7 is dit niet mogelijk, want deze telefoon gebruikt dezelfde ingang voor het opladen en de oortelefoontjes.

Tot slot is ook de camera van de iPhone 8 verbeterd. De iPhone 8 heeft een 12 megapixel-camera aan de achterzijde van de telefoon. Deze camera vangt 83 procent meer licht en maakt daarom mooiere foto’s dan de camera van de iPhone 7. Op de voorzijde van de telefoon zit een 7 megapixel-camera. Helaas heeft de telefoon nog niet de mogelijkheid om gebruik te maken van de portretmodus.Categorie


Share
Beschrijving
  • iOS 11
  • 4.7 inch display
  • 750 x 1334 pixels resolutie
  • Apple A10 Fusion processor
  • 2GB RAM
  • 64 / 256 GB interne opslagruimte
  • 12 megapixel camera met f/1.8 diafragma
  • Frontcamera met 7 megapixels en f/2.2 diafragma
  • 138 gram gewicht
  • 138.3 x 67.3 x 7.3 mm afmetingen
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “iPhone 8” te beoordelen