Het is een eeuwige strijd tussen iPhone en Android: welke telefoon is beter? Wanneer je een smartphone gaat uitkiezen wil je waarschijnlijk weten wat de beste optie is. Er zijn een aantal redenen waarom je beter voor de iPhone kunt kiezen. Hier lees je vier redenen om voor een iPhone te kiezen.

1: Betere privacy op de iPhone

Wanneer je privacy belangrijk vindt is een iPhone een betere keuze dan een Android telefoon. Google verdient geld voor het kopen van advertenties, maar hiervoor is wel persoonlijke data van jou nodig. Bij Android komt Google aan deze informatie doordat je allerlei diensten van Google gebruikt. Bij Apple wordt de data van gebruikers lokaal gebruikt, en dus niet opgeslagen bij Google.

2: Betere veiligheid

Een belangrijke rijden om te kiezen voor de iPhone is omdat je hierbij betere beveiliging hebt. Bij de iPhone kun je bijvoorbeeld alleen apps downloaden via de App Store. Hierdoor worden apps streng gecontroleerd. Zo mogen ze niet ongevraagd data doorsturen naar ontwikkelaars. Bij Android kunnen gebruikers ook apps buiten de Google Play Store op het toestel installeren. Bij een iPhone is de kans dus veel kleiner dat je een virus op je telefoon krijgt.

3: Meer updates

Een van de belangrijke zaken om op te letten bij het uitkiezen van een smartphone, is de software. Apple staat aan de top als het gaat om het uitrollen van software updates. Ieder jaar wordt een nieuwe versie van het besturingssysteem gelanceerd. De software updates zijn dan ook beschikbaar voor de nieuwste iPhone, maar ook de oudere modellen. Daarnaast is iOS van Apple alleen voor de gebruikers beschikbaar. De software van Android is open-source en dat betekent dat iedereen de bron kan inzien en aanpassen om een eigen custom software te ontwikkelen.

4: Altijd de nieuwste apps

Het voordeel van een iPhone hebben is dat je als eerste de nieuwste apps kunt downloaden. Nieuwe apps komen over het algemeen eerst in de App Store en pas een aantal maanden later in de Google Play Store. Veel ontwikkelaars kiezen ervoor om hun apps door de App Store te laten uitbrengen, vanwege het stijgende marktaandeel van Apple.