Overweeg je om een telefoonverzekering af te sluiten? Dan moet je eerst bepalen of dat wel zinvol is. Stel je hebt een goedkope smartphone. Als je een verzekering afsluit moet je maandelijks een bedrag betalen. Declareer je schade bij de verzekeraar? Dan krijg je niet alle schade vergoed, want het is een telefoonverzekering met een eigen risico.

Afsluiten van een telefoonverzekering moet worden afgeraden, want waarschijnlijk ben je meer kwijt aan de maandelijks te betalen premie dan het bedrag dat je krijgt bij een eventuele schade. Sluit dus geen telefoonverzekering af, maar betaal een eventuele schade zelf.

Heb je een dure smartphone? Dan is het afsluiten van een telefoonverzekering wel het overwegen waard. Je dure smartphone is dan verzekerd tegen waterschade, verlies en diefstal.

Ook tegen schade als gevolg van het vallen is jouw smartphone verzekerd. Let er bij het afsluiten van een telefoonverzekering wel op dat het eigen risico aanmerkelijk lager is dan de nieuwwaarde van de telefoon. Stel je hebt een smartphone met een nieuwwaarde van € 200. Dan is het niet aan  te raden om een telefoonverzekering af te sluiten met een eigen risico van € 100.

Heb je een inboedelverzekering? Dan heb je wellicht geen telefoon verzekering nodig. Een standaard inboedelverzekering vergoed immers schade of diefstal van jouw telefoon in jouw huis, terwijl door een uitgebreide inboedelverzekering ook de schade, het verlies en de diefstal van jouw telefoon buitenshuis vergoed.

Je moet niet direct een telefoonverzekering afsluiten

Heb je net een nieuwe smartphone gekocht? Dan lijkt het verstandig om direct een telefoonverzekering af te sluiten. Vaak is dit een verzekering die is afgesloten bij de provider waar je een abonnement hebt genomen. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat dit vaak niet de beste verzekeringen zijn. Heb je een nieuw toestel en wil je een verzekering afsluiten? Aangeraden wordt om dan zelf te kijken wat de mogelijkheden zijn. Door de door verschillende verzekeraars aangeboden telefoonverzekeringen met elkaar te vergelijken vind je een telefoon verzekering die past bij jouw wensen.

Wil je jouw telefoon verzekeren omdat je bang bent voor schade aan jouw telefoon en dat deze defect raakt? Dat is niet nodig, want jouw nieuwe telefoon heeft een garantie van minimaal 1 jaar. Stel jouw telefoon gaat in de garantieperiode kapot. Dan heb je altijd recht op reparatie of op een nieuw toestel.

Op zoek naar de beste telefoonverzekering

Wat is de beste telefoonverzekering? Die vraag kan niet direct worden beantwoord. Het antwoord op die vraag is namelijk onder andere afhankelijk van de waarde van het toestel en van de gewenste dekking. Moet er een dure smartphone worden verzekerd? Dan moet er meer premie worden betaald. Wil je een telefoonverzekering met een uitgebreide dekking? Ook dan moet er meer premie worden betaald. Aangeraden wordt om de verschillende telefoon verzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Je weet dan zeker dat je niet te veel premie betaalt voor de voor jou beste telefoonverzekering.