Ben je binnenkort van plan een refurbished product te kopen? Dan moet je zeker op een aantal zaken letten. Een kwaliteit van een refurbished product wordt namelijk voor een groot deel bepaalt door degene die de telefoon opknapt. Een goede refurbished aanbieder kun je herkennen aan een aantal zaken. Deze zaken zijn best logisch als je erover nadenkt, Echter is het lang niet altijd duidelijk waar je dan precies op moet letten. Doordat wij meerdere refurbished aanbieders hebben getest en gecontroleerd, weten wij als geen ander waar je op moet letten bij het uitkiezen van een goede refurbished aanbieder. Het belangrijkste en voornaamste is in ieder geval niet het aantal reviews. Dit zul je misschien wel snel denken. 

De reviews

Niet het aantal reviews is van belang, bij het uitzoeken van een nieuwe refurbished iPhone zijn vooral het type reviews van belang. De helft van de reviews zal namelijk gaan over een snelle verzending of correcte levering. Die reviews doen er niet zo toe. Het gaat vooral om de reviews waarbij er gesproken wordt over de kwaliteit van het toestel of de service bij reparatie. Dit is waar goede refurbished aanbieders zich onderscheiden met minder goede aanbieders. Een goede refurbished aanbieder zal namelijk altijd zijn of haar best doen om problemen met betrekking tot de telefoon zo goed mogelijk op te lossen. Een goede manier om dit te doen is door middel van het filteren van alle reviews. En alleen te kijken naar de reviews die er echt toe doen.

De service die je erbij krijgt

Zijn ze door de eerste strenge keuring heen? Dan is het tijd om te kijken naar de service die ze erbij aanbieden. Kijk bijvoorbeeld naar garantie, bedenktijd, maar ook naar de algemene voorwaarden met betrekking tot garantie. Wat doen ze bijvoorbeeld wel en wat doen ze niet. Kijk goed naar hoe ze hun garantievoorwaarden omschrijven. Geven ze bijvoorbeeld altijd garantie of alleen onder bepaalde strenge voorwaarden. Logischerwijs heel belangrijk wanneer je met problemen zit. 

Zoek op hoe lang ze bestaan

Hoe lang verkopen ze al refurbished artikelen? Bestaan ze minder dan twee jaar? Dan kan een garantieclaim van 24 maanden bijvoorbeeld weinig waard zijn. Kijk hier dus goed naar voordat je een aankoop bij een partij doet.

Succes!

Ik wens je enorm veel succes bij het uitzoeken van een nieuwe telefoon en weet zeker dat je na het lezen van deze tekst tot een goede keuze kunt komen.