iPhone

Kiezen voor een iPhone? Dit is waarom

Het is een eeuwige strijd tussen iPhone en Android: welke telefoon is beter? Wanneer je een smartphone gaat uitkiezen wil je waarschijnlijk weten wat de beste optie is. Er zijn een aantal redenen waarom je beter voor de iPhone kunt kiezen. Hier lees je vier redenen om voor een iPhone te kiezen.

1: Betere privacy op de iPhone

Wanneer je privacy belangrijk vindt is een iPhone een betere keuze dan een Android telefoon. Google verdient geld voor het kopen van advertenties, maar hiervoor is wel persoonlijke data van jou nodig. Bij Android komt Google aan deze informatie doordat je allerlei diensten van Google gebruikt. Bij Apple wordt de data van gebruikers lokaal gebruikt, en dus niet opgeslagen bij Google.

2: Betere veiligheid

Een belangrijke rijden om te kiezen voor de iPhone is omdat je hierbij betere beveiliging hebt. Bij de iPhone kun je bijvoorbeeld alleen apps downloaden via de App Store. Hierdoor worden apps streng gecontroleerd. Zo mogen ze niet ongevraagd data doorsturen naar ontwikkelaars. Bij Android kunnen gebruikers ook apps buiten de Google Play Store op het toestel installeren. Bij een iPhone is de kans dus veel kleiner dat je een virus op je telefoon krijgt.

3: Meer updates

Een van de belangrijke zaken om op te letten bij het uitkiezen van een smartphone, is de software. Apple staat aan de top als het gaat om het uitrollen van software updates. Ieder jaar wordt een nieuwe versie van het besturingssysteem gelanceerd. De software updates zijn dan ook beschikbaar voor de nieuwste iPhone, maar ook de oudere modellen. Daarnaast is iOS van Apple alleen voor de gebruikers beschikbaar. De software van Android is open-source en dat betekent dat iedereen de bron kan inzien en aanpassen om een eigen custom software te ontwikkelen.

4: Altijd de nieuwste apps

Het voordeel van een iPhone hebben is dat je als eerste de nieuwste apps kunt downloaden. Nieuwe apps komen over het algemeen eerst in de App Store en pas een aantal maanden later in de Google Play Store. Veel ontwikkelaars kiezen ervoor om hun apps door de App Store te laten uitbrengen, vanwege het stijgende marktaandeel van Apple.


FaceTime

FaceTime is de videobellen technologie van Apple dat als app beschikbaar is. Het is door Steve Jobs geïntroduceerd in 2010, tegelijk met de iPhone 4. Dit is het eerste Apple apparaat waarop FaceTime beschikbaar op kwam. Met de technologie kan gratis gebeld worden naar andere Apple apparaten zoals de iPhone, iPad, iPod Touch of Mac. Het programma is niet compatibel met andere programma’s of producten van andere producenten.

Geen kosten

Er wordt geen gebruik gemaakt van belminuten met de app maar van de databundel of Wifi. Met FaceTime kan gebeld worden naar ieder telefoonnummer gekoppeld aan een iPhone of email adres. Het is tegenwoordig ook mogelijk om met FaceTime alleen met audio te bellen. FaceTime is een goedkope optie om te bellen in het buitenland maar ook om in contact te blijven met vrienden en familie in het buitenland.


Safari

Safari is de naam van de internetbrowser van Apple. De browser werd in eerste instantie alleen gebruikt op OS X maar later ook door iOS. Het is in 2003 ontwikkeld door Apple en maakt gebruikt van een WebKit2 rendering engine en een snelle Nitro JavaScript engine. De rendering engine WebKit is open source maar de rest van de browser niet. Dit heeft de ontwikkeling van de browser versneld.

Standaardbrowser

Safari wordt als de standaardbrowser gebruikt op alle iOS apparaten. Het is op deze apparaten niet mogelijk om een andere standaardbrowser te gebruiken. Het is gezien het marktaandeel wereldwijd de vierde browser na Google Chrome, Mozilla Firefox en Internet Explorer. Het was één van de eerste browsers die het mogelijk maakte om incognito te internetten waarbij cookies van derden geblokkeerd worden. Hetzelfde geldt voor de Do Not Track standaard.


Touch ID

Touch ID is de naam voor de vingerafdruk authenticatie technologie van Apple. Deze technologie wordt gebruikt vanaf de introductie van de iPhone 5S. Dit is de eerste iPhone met de Touch ID technologie. Met Touch ID wordt de Home button van de iPhone gebruikt voor het ontgrendelen van de telefoon. Aankopen in iTunes Store kunnen eveneens geautoriseerd worden met de vingerafdruk. Met de technologie is de beveiliging van de iPhone verbeterd. De technologie zal in de toekomst meer toepassingen krijgen. Zo is TouchID al geïntegreerd in Apple Pay.

Hoe werkt Touch ID?

In de Home button van de iPhone is een scanner geplaatst. Als er contact wordt gemaakt met de Home button dan wordt er een hoge resolutie foto gemaakt van de vingerafdruk. De vingerafdruk wordt vervolgens gecodeerd door de iPhone en verzonden naar de chip. Als de vingerafdruk herkend wordt dan volgt er een bevestiging. Als dit niet het geval is dan blijft de bevestiging uit.


iMessage

iMessage is de instant messaging (IM) dienst van Apple. Het werkt in dezelfde app als een normaal sms bericht. In iOS wordt dit weergegeven met de naam “Berichten”. Op de iPhone werkt iMessage naast MMS en SMS in deze app. Op de iPad werkt iMessage hetzelfde maar werkt het niet naast MMS en SMS. Met iMessage kunnen tekstberichten verstuurd worden, afbeeldingen, video’s, geluidsopnames en contacten. Deze berichten kunnen verstuurd worden naar andere Apple apparaten met iMessage. Dit zijn de iPhone, iPad, Mac en iPod Touch.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan iMessage zoals dat het geval is met normale SMS en MMS berichten. Het enige dat nodig is voor iMessage is een internetverbinding. iMessage maakt gebruik van internet voor het verzenden van de berichten. Dit kan een Wifi verbinding zijn maar ook internet vanuit de databundel.