Er is niets erger dan thuiskomen van een dagje weg, vakantie of weekendje met vrienden en zien dat er is ingebroken. Je had de deur toch goed op slot gedaan, alle ramen en gordijnen dicht gedaan en het automatische licht aangezet? Het wordt met alle nieuwe technieken steeds makkelijker voor inbrekers. Maar hoe kan je dit zo goed mogelijk voorkomen?

Automatische verlichting

Hierdoor lijkt het alsof er alsnog iemand thuis is die de lichten aan heeft gezet. Door middel van een schakelklok kan je instellen wanneer je lampen aan en uit gaan. Wanneer je dit dus instelt op verschillende tijden en wanneer je er ook één voor de bovenverdieping hebt zullen inbrekers denken dat er wel iemand thuis is.

Een goede buur

Laat je buren weten dat je op vakantie gaat, vraag ze of ze de post achter de voordeur willen weghalen en soms de gordijnen open en dicht willen doen. Ook kan je door middel van een WhatsApp groep met alle buren verdachte omstandigheden doorsturen. Zo kan je het gelijk doorgeven aan een wijkagent en weet je altijd wanneer er iets geks gebeurd in je straat of wijk.

Buiten bereik

Misschien wel een van de makkelijkste, maar hang je sleutels niet bij de voor- of achterdeur. Zo geef je inbrekers de ruimte om later terug te komen via de voordeur. Verstop ook geen sleutel onder de deurmat of bloempot. En zorg ervoor dat je container of ladder buiten bereik zijn. Vaak is dit een manier hoe inbrekers binnenkomen.

Extra beveiliging

Een andere optie is om extra beveiliging in te schakelen. Een inbraakalarm of een camerainstallatie schrikt inbrekers af om het te proberen. Dit zorgt ervoor dat je gelijk ziet of hoort wanneer iemand probeert om je huis in te komen. Ben je geïnteresseerd in extra beveiliging voor jouw huis? Neem dan een kijkje op Groenewegendelft.