Een webshop of eigen bedrijf (beginnen)? Er zijn verschillende dingen belangrijk, maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten?

Een logo

Dit is je herkenningspunt voor klanten, potentiƫle klanten zullen je hieraan herkennen en dit is iets wat klanten onthouden. Een logo is vaak het eerste wat ze zien als ze op zoek zijn naar een bedrijf dat een oplossing heeft voor het probleem dat ze hebben. Er zijn veel verschillende logostijlen door de verschillende pictogrammen, lettertypes, kleuren en stijlen. Je kan een logo laten maken maar ook zelf maken.

Goede content (op social media)

Dit trekt nieuwe bezoekers en klanten. Door het plaatsen van content, zal je bekendheid genereren bij (toekomstige) klanten. Hoe beter je content aansluit bij de vragen van je klanten, hoe eerder je gevonden wordt. Daarnaast zorgt unieke content ervoor dat je hoger in de zoekmachine van Google komt.

Een huisstijl

Dit is een onderdeel wat vaak vergeten wordt. Uit enthousiasme wordt er gelijk begonnen en achteraf zie je dat je het beter anders had kunnen aanpakken. Een huisstijl zorgt ervoor dat alles bij elkaar past en men je hier aan herkent. Zo voorkom je dat je hele website vol met blauw zit, je logo paars is en je social media vol met geel staat. Je kan ervoor kiezen om een standaard template te gebruiken, maar je kan er ook voor kiezen om een stijlicoon elke keer terug te laten komen in je content.

Een website

Misschien naast social media wel de belangrijkste, een goede en aantrekkelijke website. Je kan een website laten maken maar kan er ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan. De website zelf maken heeft als voordeel dat het een stuk goedkoper is, terwijl een website laten bouwen weer als voordeel heeft dat jij je op andere dingen kan focussen. Belangrijk is het design, dat de site bij de huisstijl past, het regelmatig plaatsen van content en vooral dat de klant vindt wat die zoekt op je site.