Er zijn natuurlijk allerlei bedrijven en winkels die een mobiele telefoon reparatie aanbieden. Alleen zijn al deze winkels en bedrijven wel vergelijkbaar of zit er nog een verschil tussen? Betekent goedkoop gelijk dat ze geen goede kwaliteit afleveren en zijn er nog andere zaken waar je rekening mee moet houden? Bestaat er zoiets als erkende reparateurs van fabrikanten of niet? En wordt er gewerkt met originele onderdelen of namaak onderdelen? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf misschien stelt nou je hebt besloten om voor een mobiele telefoon reparatie te gaan.

Wat onderscheidt een goede reparateur van mobiele telefoons?

Als je besluit om een telefoon reparatie te laten uitvoeren dan wil je natuurlijk dat dit zo goed mogelijk gebeurt. De grootste verschillen die je zal vinden tussen de verschillende bedrijven en winkels die gespecialiseerd zijn in telefoon reparaties hebben te maken met de onderdelen die ze gebruiken. In veel gevallen wordt er gebruik gemaakt van namaak onderdelen om zo kosten uit te sparen. Originele onderdelen zijn over het algemeen altijd een veilige keuze, maar soms is het niet de moeite van de extra kosten waard en kun je net zo goed je smartphone bij een goedkopere winkel laten repareren. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je mobiele telefoon al enkele jaartjes meegaat of als je hem als tweede back up telefoon gebruikt. In deze gevallen kan het tevens mogelijk zijn dat de originele onderdelen niet meer of moeilijk verkrijgbaar zijn.

Andere zaken waar je rekening mee moet houden

In sommige gevallen hebben de fabrikanten van mobiele telefoons erkende reparateurs voor hun merk aangesteld zoals bijvoorbeeld Apple Authorised Service Providers. Het grote voordeel is dat je je mobiele telefoon niet wekenlang kwijt bent, omdat deze niet naar de fabrikant zijn magazijn moet worden opgestuurd. Sommige winkels of bedrijven zijn ook nog eens gespecialiseerd in bepaalde merken en je kunt hieruit opmaken dat ze hier dan waarschijnlijk meer ervaring mee hebben qua reparaties en het oplossen van problemen. Je kunt wel een kijkje nemen bij bijvoorbeeld Microfix. Dit is een erkend bedrijf dat zich specialiseert in onder andere Apple producten repareren. Dit heeft als voordeel dat ze én originele onderdelen gebruiken én dat ze weten hoe ze dingen moeten aanpakken met betrekking tot Apple apparaten.

Wat zijn de meest bekende mankementen waarom je kiest voor een telefoon reparatie?

De meest bekende problemen waarom men besluit om zijn mobiele telefoon te laten repareren zijn bijvoorbeeld een kras in het scherm, een gebroken scherm of het scherm heeft een barst in een hoek. Het is tevens mogelijk dat je scherm niet meer wilt reageren of uitvalt. In andere gevallen krijg je een zwart scherm ondanks dat je smartphone aanstaat. Het is ook mogelijk dat je telefoon niet meer oplaadt, de microfoon kapot is of dat je problemen met de batterij ervaart. Pas overigens wel op met deze kapotte schermen. Als deze schermen namelijk kapot zijn en je houdt het tegen je wang tijdens het bellen, kan dit beschadigend zijn voor je huid. Daarom is het altijd aan te raden een scherm direct te repareren!