Je huidige telefoon laten repareren? Vier dingen om rekening mee te houden!

Een ongelukje kan helaas in een klein hoekje zitten. Als je erachter bent gekomen dat je huidige telefoon gerepareerd moet worden, wil je natuurlijk het liefste dat dit zo snel mogelijk voor je wordt gedaan. Misschien heb je je telefoon nodig voor werk of gebruik je ‘m vaak privé. Zorg er altijd wel voor dat je met een aantal dingen rekening blijft houden. Wat de belangrijkste punten van aandacht zijn, lees je hier.

1. Zorg er altijd voor dat originele onderdelen worden gebruikt voor de reparatie

Als je je telefoon inlevert om te repareren, is het altijd goed om na te vragen of er wordt gewerkt met originele onderdelen. Alleen op deze manier weet je zeker dat je telefoon in de best mogelijke kwaliteit blijft en dat je er dus weer voor een lange tijd veel plezier aan hebt.

2. Let er op of de telefoon op moet worden gestuurd of ter plekke kan worden gerepareerd

Let er op of de telefoon op moet worden gestuurd of ter plekke kan worden gerepareerd. Veel punten bieden de optie om de telefoon namelijk ter plekke te repareren. Hierdoor kun je in de tussentijd bijvoorbeeld even boodschappen gaan doen of een drankje drinken in de stad. 

3. Zorg er altijd voor dat je in zee gaat met een betrouwbare partij

Het is zeker geen verkeerd idee om je goed te verdiepen in het aanbod aan reparatiepunten in het land. Het is namelijk altijd erg belangrijk om in zee te gaan met een betrouwbare partij. Als je bijvoorbeeld kiest voor telefoon reparatie Gouda, zijn er online genoeg reviews te lezen waar je je mening op kunt baseren.

4. Koop bij een reparatiepunt meteen een goede screenprotector

Nadat je telefoon is gerepareerd, kan het zomaar zo zijn dat je screenprotector is verwijderd. Dit is bijvoorbeeld van toepassing als je je telefoon laat repareren vanwege een barst in het scherm. Koop bij een reparatiepunt daarom altijd meteen een goede screenprotector. Daar pluk je vanaf het eerste moment meteen de vruchten van.


Je mobiele telefoon reparatie, waar laat je dat uitvoeren?

Er zijn natuurlijk allerlei bedrijven en winkels die een mobiele telefoon reparatie aanbieden. Alleen zijn al deze winkels en bedrijven wel vergelijkbaar of zit er nog een verschil tussen? Betekent goedkoop gelijk dat ze geen goede kwaliteit afleveren en zijn er nog andere zaken waar je rekening mee moet houden? Bestaat er zoiets als erkende reparateurs van fabrikanten of niet? En wordt er gewerkt met originele onderdelen of namaak onderdelen? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf misschien stelt nou je hebt besloten om voor een mobiele telefoon reparatie te gaan.

Wat onderscheidt een goede reparateur van mobiele telefoons?

Als je besluit om een telefoon reparatie te laten uitvoeren dan wil je natuurlijk dat dit zo goed mogelijk gebeurt. De grootste verschillen die je zal vinden tussen de verschillende bedrijven en winkels die gespecialiseerd zijn in telefoon reparaties hebben te maken met de onderdelen die ze gebruiken. In veel gevallen wordt er gebruik gemaakt van namaak onderdelen om zo kosten uit te sparen. Originele onderdelen zijn over het algemeen altijd een veilige keuze, maar soms is het niet de moeite van de extra kosten waard en kun je net zo goed je smartphone bij een goedkopere winkel laten repareren. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je mobiele telefoon al enkele jaartjes meegaat of als je hem als tweede back up telefoon gebruikt. In deze gevallen kan het tevens mogelijk zijn dat de originele onderdelen niet meer of moeilijk verkrijgbaar zijn.

Andere zaken waar je rekening mee moet houden

In sommige gevallen hebben de fabrikanten van mobiele telefoons erkende reparateurs voor hun merk aangesteld zoals bijvoorbeeld Apple Authorised Service Providers. Het grote voordeel is dat je je mobiele telefoon niet wekenlang kwijt bent, omdat deze niet naar de fabrikant zijn magazijn moet worden opgestuurd. Sommige winkels of bedrijven zijn ook nog eens gespecialiseerd in bepaalde merken en je kunt hieruit opmaken dat ze hier dan waarschijnlijk meer ervaring mee hebben qua reparaties en het oplossen van problemen. Je kunt wel een kijkje nemen bij bijvoorbeeld Microfix. Dit is een erkend bedrijf dat zich specialiseert in onder andere Apple producten repareren. Dit heeft als voordeel dat ze én originele onderdelen gebruiken én dat ze weten hoe ze dingen moeten aanpakken met betrekking tot Apple apparaten.

Wat zijn de meest bekende mankementen waarom je kiest voor een telefoon reparatie?

De meest bekende problemen waarom men besluit om zijn mobiele telefoon te laten repareren zijn bijvoorbeeld een kras in het scherm, een gebroken scherm of het scherm heeft een barst in een hoek. Het is tevens mogelijk dat je scherm niet meer wilt reageren of uitvalt. In andere gevallen krijg je een zwart scherm ondanks dat je smartphone aanstaat. Het is ook mogelijk dat je telefoon niet meer oplaadt, de microfoon kapot is of dat je problemen met de batterij ervaart. Pas overigens wel op met deze kapotte schermen. Als deze schermen namelijk kapot zijn en je houdt het tegen je wang tijdens het bellen, kan dit beschadigend zijn voor je huid. Daarom is het altijd aan te raden een scherm direct te repareren!


Telefoon laten maken of toch een nieuwe kopen?

Op het moment dat jouw telefoon kapot is, kun je twee stappen ondernemen. Om te beginnen kun je ervoor kiezen om je telefoon te laten repareren. Een andere mogelijkheid waar je voor kunt kiezen als je telefoon kapot is, is het aanschaffen van een nieuwe telefoon. Echter, in veel gevallen is dit afhankelijk van de staat van jouw huidige telefoon. Indien het gaat om een reparatie van vijftig euro is het een ander verhaal dan een reparatie van tweehonderd euro. In dit artikel worden er een aantal belangrijke punten benoemd zodat jij een goede beslissing kunt maken.

Belangrijke factoren

Naast de genoemde prijs van de reparatie, is de verdere staat van het toestel ook erg belangrijk. Is er iets essentieels kapot aan een het toestel, dan kun je overwegen of je het je geld waard vindt. Indien je net een nieuw toestel hebt gekocht kan het zo zijn dat je een reparatie de beste optie vindt. Echter, als het een telefoon is die je al een aantal jaren gebruikt, is dit waarschijnlijk een ander verhaal. Vaak is de accu van het toestel dan ook al slecht, als dit het geval is, kun je in veel gevallen beter een nieuwe kopen. De kans dat de telefoon dan opnieuw kapot gaat door een ander probleem is ook groter als het toestel al oud is. Op het moment dat enkel je scherm gebarsten is wordt er aangeraden om het scherm van het toestel te laten maken. Dit scheelt je een hoop geld en daarnaast is het een makkelijke reparatie. Bijna iedereen heeft wel eens zijn of haar scherm kapot gehad.

Drie mogelijkheden voor jouw telefoon reparatie

Er zijn drie mogelijkheden op het moment dat jij ervoor kiest om je telefoon te repareren. Allereerst kun je ervoor kiezen om de telefoon op te sturen naar de organisatie die de telefoon heeft gemaakt. De meeste organisaties bieden naast de telefoons zelf ook vaak reparaties van de toestellen. Dit is in de meeste gevallen een redelijk prijzige oplossing. Echter, je bent dan wel zeker dat het toestel goed gemaakt wordt. Een andere mogelijke stap die je kunt ondernemen als je jouw telefoon wilt laten repareren is een telefoon reparatie winkel in de buurt opzoeken. Dit kun je gemakkelijk vinden door op het internet te zoeken naar bijvoorbeeld: Telefoon laten repareren in Alkmaar. Alkmaar kun je dan vervangen door de stad of dorp waar jij woont, dan zul je een aantal geschikte bedrijven tegenkomen waar je gemakkelijk een keuze uit kunt maken. Dit is vaak de goedkoopste mogelijkheid als je het toestel door een bedrijf wilt laten repareren.

Zelf je telefoon repareren

Tot slot kun je ervoor kiezen om zelf je telefoon te repareren.  Vooral bij eenvoudige reparaties, zoals het vervangen van een scherm is dit een goede optie. Zelf je telefoon repareren is de goedkoopste mogelijkheid, maar je loopt hierbij wel het grootste risico. Als het fout gaat kun je namelijk nergens op terugvallen en heb je mogelijk niets meer aan het toestel.