Overstappen van prepaid naar sim only is easy

Het is heel easy om bij je provider over te stappen van prepaid naar een abonnement. Als je net een nieuwe smartphone hebt gekocht of als je gewoon nog niet toe bent aan een nieuwe, dan is sim only de meest logische keuze. Je regelt dit direct met je provider. Je kunt je huidige simkaart en telefoonnummer nagenoeg altijd behouden. De provider zet de prepaid om naar een sim only, precies hoe je het wilt. Het is gelukkig niet nodig om alles over mobiele telefonie te weten om dit zelf te regelen.

Prepaid is overzichtelijk en veilig

Hoe bepaal je wat een goed moment is om de prepaid in te ruilen voor een sim only abonnement? Check deze blog om inspiratie op te doen om te bepalen of het in jouw situatie verstandig is om van prepaid naar sim only te gaan. Je bent waarschijnlijk ooit begonnen met prepaid omdat jij of je ouders dit de meest overzichtelijke en veilige manier vonden om mobiel bereikbaar te zijn. Prepaid is redelijk simpel. Als je tegoed hebt, kun je bellen, sms-en en internetten. Zonder tegoed kun je alleen het noodnummer bellen. Een abonnement was een aantal jaar geleden nog wel eens risicovol. De providers waarschuwden niet als je buiten je bundel ging en vervolgens zag je op de eerstvolgende factuur een hoge extra post omdat je buiten je bundel was gegaan. Ook de verhalen van mensen die van vakantie terugkwamen en werden verrast door een torenhoge rekening van hun mobiele provider zijn bekend.

Abonnement heeft minder risico dan vroeger

Er is inmiddels veel verbeterd. De providers waarschuwen je nu als je buiten je bundel dreigt te gaan en binnen Europa zijn de tarieven voor gebruik van je mobiele abonnement in het buitenland gereguleerd. Hiermee is het risico op onverwacht hoge kosten bij een sim only abonnement heel klein geworden.

Is sim only voor jouw situatie beter?

Om een goede inschatting te maken of het zinvol is om over te stappen van prepaid naar sim only, is het verstandig om uit te rekenen hoeveel je het laatste half jaar aan prepaid opwaarderingen hebt uitgegeven. Als je dit deelt door zes, zie je wat prepaid jou gemiddeld per maand kost. Vervolgens kun je kijken waar je het prepaid tegoed voornamelijk aan uitgegeven hebt. Meestal is dit aan mobiele data. Laatste stap is om het voor jouw situatie meest optimale sim only abonnement te selecteren. Op sites waar alles over mobiele telefonie beschreven staat, vind je de verschillen tussen aanbieders en abonnementen. Met die informatie kun je een keuze maken die het beste bij je past.

Succes met het uitzoeken en ook voor je familie en vrienden geldt: check deze blog om inspiratie op te doen bij de keuze prepaid of abonnement!