De iPhone is de populairste smartphone van de laatste jaren zo lazen we op een blog voor mannen. De nieuwe iPhone zal hier geen uitzondering op zijn. Maar wat weten we eigenlijk van de nieuwe iPhone 2020?

De vier nieuwe toestellen en hun release datums

Naar verwachting zal Apple vier nieuwe toestellen op de markt brengen in 2020. Drie daarvan zullen de opvolgers worden van de iPhone 11, iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max. Waarschijnlijk zal Apple in de eerste helft van 2020 nog een ander toestel op de markt brengen: de opvolger van de iPhone SE. Dit zal een kleiner en goedkoper toestel zijn dan de iPhones die we kennen. De andere drie iPhones zullen worden onthult in september en erna ook verkrijgbaar zijn voor de consument.

De verwachtingen op een rij

In aanloop naar de lancering van de nieuwe iPhone ontstaan er altijd erg veel geruchten. Op tech en mannenblogs gaan de wildste geruchten rond. Hier de belangrijkste op een rij. Alles over de iPhone voor 2020:

Nieuw formaat en geen notch: Apple is al jaren bezig met het verkleinen van de randen om het scherm. Het uiteindelijke doel is een telefoon waarbij de voorkant alleen maar uit display bestaat. Het zou Apple gelukt zijn dit doel te bereiken.

De iPhone 11 zal het huidige formaat behouden, maar de opvolgers van de iPhone 11 Pro en -Pro Max zullen een scherm krijgen van 6,1 en 6,7 inch. De opvolger van de iPhone SE zal een scherm krijgen van 5,4 inch.

Nieuw design: Het ontwerp van de nieuwe iPhone zal waarschijnlijk gaan lijken op het ontwerp van de iPhone 4.

Camera: Bij de camera zal Apple de focus leggen op het verbeteren van de software. Naar verwachting zullen de camera’s zelf hetzelfde blijven.

Nieuw scherm in de opvolger van de iPhone 11: De iPhone 11 pro en -Pro Max hadden al een oled scherm. De iPhone 11 had een lcd scherm. In 2020 zal de opvolger van de iPhone 11 ook een oled scherm krijgen. Dit zorgt voor betere zwartwaarden en kleuren.5G en iOS 14: Apple zal de nieuwe iPhones uitrusten met ondersteuning voor 5G. Dit maakt ze extra toekomstbestendig. Daarnaast zullen de nieuwe toestellen worden voorzien van iOS 14: de nieuwe update van het besturingssysteem van de iPhone.