Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een smartphone op zak. Handig als je met iemand een belletje wil plegen, of als je even de weersvoorspellingen wil bekijken voordat je de deur uitgaat. Wil je graag een nieuwe smartphone aanschaffen, maar dan wel een variant die makkelijk te bedienen is? Lees dan verder, we hebben namelijk smartphones op een rij die eenvoudig te bedienen zijn, én we hebben nog enkele tips voor je.

Kies voor een senioren mobiele telefoon

De smartphones van tegenwoordig zijn niet voor iedereen makkelijk te begrijpen. Zo zitten de meeste smartphones vol ingewikkelde functies, die je misschien niet eens nodig hebt. Gelukkig bestaan er ook smartphones die wel eenvoudig te bedienen zijn, zoals smartphones voor senioren.

Een senioren mobiele telefoon heeft vaak grote toetsen, of een scherm waarop grote pictogrammen worden getoond. Bovendien hebben deze toestellen vaak geen ingewikkelde instellingen of instructies. Ben je ook op zoek naar een mobiele telefoon die makkelijk te gebruiken is, dan zijn een aantal merken die dit soort telefoons aanbieden.

Zo bieden onder andere de merken Doro, Emporia, Alcatel en Fysic mobiele telefoons aan die geschikt zijn voor senioren. Deze merken bieden verschillende toestellen aan met elk hun eigen specificaties. Sommige toestellen hebben zelfs een noodknop, zijn waterdicht of kunnen samenwerken met gehoorapparaten. Uitgebreide informatie over deze smartphones lees je op telefoonvergelijk.nl. Vraag jezelf altijd af waar jij baat bij hebt, en maak op basis daarvan je keuze voor een nieuw toestel.

Geen behoefte aan een nieuwe telefoon? Deze instellingen helpen je op weg

Heb je al een smartphone en wil je geen andere kopen, maar heb je toch moeite met het bedienen van dit toestel? Dan kun je eens kijken naar de instellingen van je telefoon. Zo kun je binnen een aantal simpele stappen in de instellingen de teksten beter leesbaar maken. Zo hoef je niet continu de leesbril erbij te pakken om binnenkomende berichten te lezen, of als je een antwoord terug wil typen. 

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om tegen je telefoon te praten. Zo kun je bijvoorbeeld door middel van je stem laten weten dat je iemand wil bellen. Ook een handige tip is om het toetsenbord van je smartphone groter te maken.

En zo zijn er nog veel meer handige instellingen waarmee je een smartphone eenvoudiger kunt bedienen. Kom je er alsnog niet helemaal uit? Dan kun je zelfs een speciale cursus volgen waarbij je meer uitleg krijgt over jouw telefoon.