cryptovaluta

Wat zijn de verschillen tussen cryptovaluta?

In 2017 heeft Bitcoin de cryptovaluta in een ander daglicht gezet. Veel mensen die op tijd in deze digitale munt geld aankopen hebben gedaan, mochten zich het onderwerp van een succesverhaal noemen. Menig man heeft namelijk een leuk zakcentje verdient aan de munt, vanwege de enorme fluctuaties in vraag en aanbod. Maar er zijn meer cryptovaluta’s! Zo kan je ook een Ripple kopen en Ethereum, maar wat maakt dat de digitale munten verschillen? Hieronder lees je meer!

Wat is cryptovaluta precies?

Het begrip betekent eigenlijk niets minder dan digitaal geld. Cryptovaluta is een nieuwe variant op ons huidige betalingssysteem. Momenteel vertegenwoordigt het geld wat nu op jouw bankrekening staat giraal geld. Daarmee kunnen we aankopen doen met de pinpas in de winkel of online via webshops. Hierbij zijn er altijd drie partijen betrokken, namelijk: de koper, verkoper en de bank. Dit is anders bij cryptovaluta. Hier vindt de geldstroom slechts plaats tussen de koper en verkoper.

Welke soorten heb je naast de Bitcoin?

De meest bekende variant is toch wel de Bitcoin vanwege al media ophef in 2017, toen het goed ging met de munt. Naast deze munt kun je bijvoorbeeld ook Ethereum kopen. Deze munt is flexibeler en is geavanceerder omdat er meer mogelijk is met de technologie die achter deze cryptovaluta schuilt. Zo is één van de belangrijkste onderdelen van deze munt: de mogelijkheid om zelf applicaties op de Ethereum-blockchain te maken. Daarnaast volgt de populaire Ripple. Deze munt heeft haar roem te danken aan de manier waarop zij super snelle internationale overboekingen kan maken. Naast deze top 3, heb je bijvoorbeeld ook nog:

  • Stratis

Dit een cryptocurrency met veel potentie. Deze munt lijkt erg op ethereum, maar richt zich voor op de zakelijke kant. De blockchaintechnologie van Stratis is voornamelijk gericht op bedrijven.

  • Dash

Deze munt staat bekend om haar snelheid in combinatie met anonimiteit. Er wordt zelfs gesproken over de ‘nieuwe bitcoin’. De gedachtegang is dat de cryptocurrency gebruiksvriendelijk moet worden zodat iedereen hem kan gebruiken.

  • IOTA

Wat deze munt anders maakt dan de andere, is dat transacties gratis verwerkt worden. Veel grote bedrijven zijn momenteel de technologie die achter deze munt zit aan het testen om op makkelijke wijze data te verhandelen. Denk aan Microsoft, Samsung en Volkswagen. Door deze samenwerking schoot de koers omhoog van deze munt.